Argonautica

29,90 lei

Librărie: Mircea Opriță

In stock

„Esenţiale pentru literatura lui Mircea Opriţă sunt tocmai iniţiativele prin care şi-a propus să se distanţeze faţă de o literatură a rezistenţelor minime – ignorarea tabuúrilor, interesul pentru problemele grave ale umanităţii, utilizarea unui cod verbal rafinat, trena de cele mai multe ori impredictibilă a acţiunii şi, implicit, miza pe activitatea de lectură intensă a cititorilor.” (Florin Manolescu)

Compare
  Chat

„Argonautica nu și-a propus să fie, așa cum greșit a putut și ar mai putea încă să pară la prima vedere, dinamita care demolează întreg edificiul numit science-fiction. Cel mult o parte a lui. Cea peste care oricum trebuia să vină un cutremur, s-o îngroape, ca să se zidească altceva deasupra.
Lipsurile unor scrieri, de fapt deficiențele de creștere ale genului însuși, așadar o vârstă a lui se viează în aceste imagini. Nimeni nu așteaptă fără îngrijorare apropierea bisturiului, dar vine o vreme când opera chirurgului este de preferat acumulărilor de rudimente și de excrescențe moarte. Dacă n-aș fi fost convins că o asemenea operație aplicată anticipației devenise la un moment dat necesară, îmi închipui că proiectul ARGONAUTICII nu s-ar fi născut.
Nu s-a întâmplat așa și din cauză că o dispoziție ludică nu-i este cu totul străină autorului, după cum nici cerdința că jocurile lui zâmbitoare dintre două sau mai multe poveri își vor găsi un partener potrivit în cititorul pentru care râsul nu e o rușine.”

Mircea Opriță

Informații suplimentare

Greutate 0,25 kg
An de publicare

2023

Autor

Mircea Oprita

Dimensiuni

13×20 cm

Editura

Eagle

Format

Paperback

ISBN

978-606-8790-22-0

Număr pagini

328

Tipul cartii

Paperback

Fii primul care să scrie o recenzie pentru “Argonautica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Opinii

Momentan nu sunt păreri despre acest produs.

Nu sunt alte oferte legate de acest produs.

Întrebări generale

Momentan nu sunt întrebări

Meniu

Chat
Chat
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
Momentan, niciun operator nu este disponibil. Te rugăm să încerci mai târziu sau să trimiți un mesaj.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Ai întrebări? Scrie-ne!
:
:
Această conversație s-a încheiat
A fost această conversație utilă? Votează-o.
Good Bad