Făt-Frumos din corcoduș

25,00 lei

In stock

O snoavă a cărei acțiune se petrece în inima satului autentic românesc, unde omul deștept și plin de povețe este preotul satului. Această nuvelă se învârte în jurul unui singur personaj, al nostru Făt-Frumos din corcoduș, Burcea, un om cu puține talente, dar cu și mai puțină minte, așa cum ar zice toți sătenii. Un om cu o impresie total greșită despre propria-i persoană, ale cărui pozne îl țin în atenția tuturor sătenilor.
Autenticitatea lecturii este dată în special de limbajul autohton dar și prin prezentarea episodică a unor obiceiuri des întâlnite la țară.
Morala: Dintre toate neajunsurile lumii, prostia este cea fără de leac.
O lectură ușoară, scurtă, condimentată cu un umor nebun, menită să îți ofere pauza binemeritată de la rutina zilnică.
Compare
  Chat

„Făt-Frumos din corcoduș” îți va pune instant în colțul gurii un zâmbet ștrengar, pe măsură ce te va prinde în această poveste cu năbădăi. Vei descoperi un umor deloc forțat, ipostazele în care sunt puse personajele fiind verosimile și cumva clasice pentru o comunitate restrânsă dintr-un sat în care fiecare are treaba lui și treaba altuia (că românul mereau a fost zelos). Te vor amuza prostia craiului, nevoile femeii sau superstițiile sătenilor și vei cunoaște în același timp înțelepciunea preotului.

Informații suplimentare

Greutate 0,20 kg
An de publicare

2022

Autor

Silviu Bacuiani

Dimensiuni

11×18

Editura

MyBestseller

Format

Paperback

Număr pagini

154

Tipul cartii

Paperback

ISBN

978-606-9749-20-3

Average Rating

5.00

04
( 6 Opinii )
5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 Evaluări pentru acest produs

 1. 04

  by Ramona Alexei (cumpărător verificat)

  Da, am citit Făt-Frumos din corcoduș. Mi-au plăcut tare mult accentele poetice pe care le-ai dat unor descrieri. Cele din capitolul 11 si nu numai. Se simte prietenia cu poezia și în proza umoristică a autorului. In general, când citesc o carte, indiferent de subiect, pot să afirm că îmi place sau nu după cum autorul se joacă cu cuvintele. Că așa, telegrafic, poate povesti oricine câte ceva. Dar talentul unui scriitor exact acolo se găsește. În alăturare, metaforă, transpunerea cititorului în poveste. Mulțumesc, Siviu Bacuiani! Deși cartea are un format „dulcic”, minuscul, 10×18 cred, o copertă și pagini color hazlii în interior, ce par a îmbia copiii să o devoreze, o recomand totuși copiilor cu buletin de adult, care au lăsat de-o vreme virginitatea fizică și psihică în urmă.

 2. 04

  by anndrei1980 (cumpărător verificat)

  O poveste plină de umor și ironie, cu învățăminte de viață strecurate abil și subtil, iar stilul de scriere al autorului este foarte amuzant și captivant. Mi-a plăcut foarte mult cartea și o recomand cu drag!

 3. by Alina (cumpărător verificat)

  Am citit de curând cartea “Făt-Frumos din Corcoduș”.
  Am ales această carte după copertă, am gândit că mă va binedispune după o săptămână grea, cu multă muncă. Și chiar așa a fost parțial, dar nu a avut doar secvențe comice, ci și vorbe moralizatoare. Fiind o carte scurtă, de doar 150 de pagini, de dimensiuni mai mici decât un caiet de matematică A5, numai bună pe purtat în poșetă, merită să i se acorde atenție. Felicitări!

 4. 04

  by Romelia

  Mi-a plăcut foarte mult povestea chiar dacă stilul de scriere îmi este absolut nou și oarecum necunoscut. O carte cu elemente hazlii care se citește cu ușurință în doar câteva ore. Personajele sunt descrise atât de bine că ai impresia că sunt reale sau că pot prinde viață în orice moment și vor apărea de nicăieri în fața ta. Mie cel puțin așa mi s-a întâmplat. Aveam impresia că îl vedeam pe Burcea alergând prin casa mea.😁😁😁 Recomand cu mare încredere această carte.

 5. by Andreea Pop

  ,,Făt-Frumos din corcoduș” este o confesiune sinceră, o imagine reală a modului în care decurge viața oamenilor simpli. Diferite întâmplări și evenimente sunt relatate cu umor sau ironizate tocmai pentru a evidenția greșelile celorlalți. Amuzante și interesante, aceste relatări nu au cum să nu îți stârnească râsul.

 6. 04

  by Geanina Soare

  O poveste spusă altfel, într-o notă umoristică, dar care dezvăluie probleme actuale ale societății, prin prisma personajelor atent construite. Modul în care “prostia omenească” interferează cu alegerile personale, poate avea consecințe grave, uneori. Personajul central, Burcea, reușește să intre în tot felul de situații deloc plăcute pentru cei din jurul lui, dar care vor face cititorii să se amuze copios. Am apreciat detaliile psihologice ale unor scene și faptul că autorul a dozat perfect umorul, păstrând echilibrul acțiunii.

Nu sunt alte oferte legate de acest produs.

Întrebări generale

Momentan nu sunt întrebări

Meniu

Chat
Chat
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
Momentan, niciun operator nu este disponibil. Te rugăm să încerci mai târziu sau să trimiți un mesaj.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Ai întrebări? Scrie-ne!
:
:
Această conversație s-a încheiat
A fost această conversație utilă? Votează-o.
Good Bad