Ghiță – Povestea unei vieți

30,00 lei

In stock

O succesiune de amintiri despre un om extrem de diferit. O serie de trăiri menite să îți topească inima de nostalgie sau să îți hrănească curiozitatea despre datinile și viața simplă de la țară, atât de simplă însă atât de frumoasă. Limbajul și personajele dau o atmosferă autentică acestei cărți și nu de puține ori m-am trezit la mine la țară, alături de oameni extrem de dragi mie. Ghiță, personajul cheie al cărții, este inspirat din amintirea autorului, din viața, faptele și vorbele bunicului său, un bărbat muncitor, ce și-a purtat luptele vieții cu capul sus, ai cărui nevastă și copii erau sfinte pentru o viață lungă și fericită, un bărbat în permanență cu vorbele la el și de o înțelepciune ieșită din comun. El trăiește prin această carte biografică, prin vorbele lui Silviu, vorbe ce au reusit să îl plaseze pe Ghiță foarte aproape de inima cititorului, de inima mea.

Compare
  Chat

Prin limbajul folosit, prin descrierile minunate, autorul creează o atmosferă de neuitat a satului românesc. Personajul principal, Ghiță, este un om simplu, un om care și-a trăit copilăria fără tată. Fiind cel mai mare dintre cei doi frați, a fost, cum se spune, “capul familiei”. Ghiță se îndrăgostește de vecina lui, căreia îi spunea Codina. O iubire pe care a avut-o în sufletul lui toată viața, indiferent pe unde l-a purtat aceasta. O iubire ideală, o iubire pe care mulți dintre noi am dori să o avem. O iubire neîntinată, a unui om extraordinar, din toate punctele de vedere. La rândul lui, a fost iubit la fel, de draga lui Codina.

Informații suplimentare

Greutate 0,25 kg
An de publicare

2022

Autor

Silviu Bacuiani

Dimensiuni

13×20 cm

Format

Paperback

Număr pagini

197

Editura

MyBestseller

ISBN

978-606-9749-45-6

Tipul cartii

Paperback

Average Rating

5.00

02
( 2 Opinii )
5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 Evaluări pentru acest produs

 1. 02

  by Marina Costa

  “Ghiță – povestea unei vieți” este, pe lângă biografia unui țăran simplu din zona Dunării, un omagiu adus satului muntenesc de câmpie din secolul trecut. Narațiunea este interesantă, bine documentată, te transpune în mediul satului muntenesc de pe vremuri, cu detalii cinematografice. Vocabularul este simplu, firesc, cu regionalismele specifice. Natura pare că reflectă, în felul ei, trăirile sufletești ale personajelor.
  Volumul poate fi privit atât ca o biografie romanțată, cât și ca un bildungsroman, cu atât mai mult cu cât în procesul de maturizare al personajului principal intervine războiul, făuritor de caractere, distrugător de suflete și atotnimicitor în general…
  Ne este descoperită, capitol cu capitol, iubirea de mamă, de frate, iubirea pentru cea care-i devine soție, apoi față de familie. Dragostea față de pământul natal se oglindește în descrierea satului de pe malul Dunării, a tradițiilor și obiceiurilor sale – aflăm de ce se face brad la nuntă, cum este portul popular din zonă, diferite alte credințe locale. Dorul este și cel de țară, când războiul îl poartă prin străini, până în munții Tatra, și cel de soția lui dragă, care l-a chemat după ea, pe lumea cealaltă – fiindcă se știe că, în majoritatea perechilor cu ani mulți de conviețuire fericită, cel rămas nu rezistă mult despărțit de cel răposat.
  Se citește ușor, cartea putând fi gustată de o gamă largă de cititori. Cuvintele autorului sunt calde, măsurate, descrierile la obiect, unele teme abia sugerate, altele dezvoltate în mai multe capitole.

 2. 02

  by Geanina Soare

  Un roman biografic plin de parfumul vremurilor trecute, în care traiul simplu se împletește cu o poveste captivantă de iubire, dar și cu istorisiri pline de tâlc. Nu ai cum să nu îndrăgești această operă, despre care am certitudinea că va cuceri sufletele cititorilor.

Nu sunt alte oferte legate de acest produs.

Întrebări generale

Momentan nu sunt întrebări

Meniu

Chat
Chat
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
Momentan, niciun operator nu este disponibil. Te rugăm să încerci mai târziu sau să trimiți un mesaj.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Ai întrebări? Scrie-ne!
:
:
Această conversație s-a încheiat
A fost această conversație utilă? Votează-o.
Good Bad