Literatura română – 10înBAC

90,00 lei

Librărie: invatapentrubac

In stock

Învățatul a devenit mai ușor ca niciodată! Ai toate informațiile la îndemână!Această culegere cuprinde șabloane ușor de înțeles pentru redactarea apartenenței genurilor literare ale operelor, cât și eseuri gata făcute și structurate pentru toată materia la limba română din cadrul programei de bacalaureat. În plus, vei găsi aici și scheme pe baza cărora poți învăța teoria necesară extrem de ușor. Spor la invățat!

Compare
  Chat

Lucrarea supusă atenției constituie un demers esențializat, care oferă elevilor aflați în pragul examenului de Bacalaureat prilejul de a realiza, într-un mod simplu și concis, recapitularea textelor literare prevăzute în programă. Concret, aceasta conferă sprijin în pregătirea celui de-al treilea subiect al probei scrise de limba și literatura română, „redactarea unui eseu structurat”.

Printr-un proces cu efort minimal, operele literare luate în discuție formează lista esențială, dar suficientă pentru a atinge toate conținuturile ce trebuie parcurse de elevi: autori canonici, genuri, specii, epoci și curente literare. Așadar, sunt expuse pentru poezie eseuri cu privire la particularități ale textului liric, iar pentru operele epice și dramatice sunt prezentate cele trei tipuri de eseuri pe care individul le are de pregătit: primul are în vedere particularități ale textului narativ/dramatic, cel de-al doilea prezintă particularitățile de construcție a unui personaj din textul respectiv, iar ultimul subliniază relația dintre două personaje din opera curentă.

Toate eseurile prezentate respectă criteriile programei de examen aprobată de Ministerul Educației Naționale prin Ordinul Ministrului și cu modelele elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, pentru toate filierele și profilurile de învățământ. Cu toate acestea, elevul ar trebui să evite extremele. Atât reproducerea unor informații prefabricate despre textul literar, cât și afișarea unor idei insuficient susținute de propriile cunoștințe și lecturi. Eseurile nu pot rezolva problema înțelegerii textelor literare deoarece aceasta este condiționată, în primul rând, de lectura operelor. Lucrarea de față nu susține punerea elevului în situația în care acesta să reproducă informații prefabricate despre textul literar sau afișarea unor idei insufucient susținute de propria lectură.

Conform particularităților atinse anterior, lucrarea noastră reprezintă o metodă eficientă de învățare, ce se bazează pe o prezentare sintetică a materiei impuse elevului în vederea redactării cu succes a eseului structurat.

Informații suplimentare

Greutate 0,30 kg
An de publicare

2022

Autor

Paul Brădeanu

Dimensiuni

A5

Editura

MyBestseller

Format

Paperback Color

ISBN

978-606-9749-43-2

Număr pagini

192

Tipul cartii

Paperback

Fii primul care să scrie o recenzie pentru “Literatura română – 10înBAC”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Opinii

Momentan nu sunt păreri despre acest produs.

Nu sunt alte oferte legate de acest produs.

Întrebări generale

Momentan nu sunt întrebări

Meniu

Chat
Chat
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
Momentan, niciun operator nu este disponibil. Te rugăm să încerci mai târziu sau să trimiți un mesaj.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Ai întrebări? Scrie-ne!
:
:
Această conversație s-a încheiat
A fost această conversație utilă? Votează-o.
Good Bad