Picioare

20,00 lei

Librărie: Sidor Daniel

In stock

Iubire metafizică? Iubire carnală? Iubire filosofică? Libertatea interioară e absolută şi subiectivă. Ea nu se poate supune
niciunui fel de constrângere, mai ales celei de natură logică pe care o
cere limbajul exterior despre dragoste.

Un roman despre dragostea profundă

Compare
  Chat

„Felul în care vorbim despre dragoste depinde de ceea ce înţelegem prin dragoste”. Dragostea este, deci, o problemă de limbaj. Și asta pentru că, atunci când este exprimată în vreun fel, nu se întâmplă altceva decât o echilibrare a discursului interior cu cel exterior. Se caută o coerenţă care, prin justificare, linişteşte. Din păcate, orice dragoste care-şi caută o astfel de justificare este incompatibilă cu ea însăşi. Libertatea interioară e absolută şi subiectivă. Ea nu se poate supune niciunui fel de constrângere, mai ales celei de natură logică pe care o cere limbajul exterior despre dragoste.

Orice interior exprimat în limbajul iubirii este expus opiniei și poate fi judecat că este coerent ori contradictoriu, adică se transferă într-un loc al îndoielii exterioare. Din fericire, există un interior inexprimabil, subiectiv, în afara oricăror legi logice ori sociale și nesupus îndoielii de orice fel. Iar din împăcarea celor două vom descoperi că o coerență a limbajului în care se poate exprima iubirea este, în același timp, impersonală și inutilă.

„Deschise grăbit albumul picioarelor lungi, scoase apoi o foaie goală şi‑şi pregăti un creion. Era momentul să se folo‑sească de cuvinte tocmai în scopul pentru care au fost făcute. Se opri din răsfoit la o pereche de picioare care aveau în spate un lac liniştit, în care se reflectau câteva vârfuri de munte. Femeia purta tocuri lungi şi subţiri, picioarele erau goale până deasupra genunchilor, de unde începea o rochie ce‑i strângea coapsele ca un corset nepăsător. În dreptul taliei fotografia se termina. Nuanţa de gri închis îl făcu să presu‑pună că rochia era roşie, însă nu încercă să‑şi amintească, nu‑l interesa acest detaliu. În partea de sus, ca prinşi într‑un trunchi de piramidă, apăreau ochii, în detaliu, fără vreo pro‑porţie firească cu restul fotografiei; în rest, doar apă.”

Daniel Sidor, Picioare

Informații suplimentare

Greutate 0,25 kg
An de publicare

2017

Autor

Daniel Sidor

Dimensiuni

13×20 cm

Editura

Eagle

Format

Paperback

Număr pagini

96

Tipul cartii

Paperback

Fii primul care să scrie o recenzie pentru “Picioare”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Opinii

Momentan nu sunt păreri despre acest produs.

Nu sunt alte oferte legate de acest produs.

Întrebări generale

Momentan nu sunt întrebări

Meniu

Chat
Chat
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
Momentan, niciun operator nu este disponibil. Te rugăm să încerci mai târziu sau să trimiți un mesaj.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Ai întrebări? Scrie-ne!
:
:
Această conversație s-a încheiat
A fost această conversație utilă? Votează-o.
Good Bad