Proxima și cartea de aur

39,90 lei

Librărie: NB Rossini

In stock

Proxima și Cartea de Aur este un roman de debut scris fără menajamente, trădând dorința de a spune lucrurilor pe nume și încredințarea că trecutul conține soluțiile problemelor care, fără îndoială, vor pune cândva omenirea în pericol. N.B. Rossini ne oferă propria versiune a unui viitor nici apocaliptic, nici distopic, nici utopic, dar foarte ușor de anticipat în prezent.

Compare
  Chat

Proxima și Cartea de Aur scoate în evidență tocmai libertatea de invidiat a science-fiction-ului, capacitatea lui de a se manifesta în teritorii incredibile, în care poți jongla cu timpul, spațiul și existența fără alte constrângeri decât cele dictate de propria închipuire. N.B. Rossini imaginează Pământul într-un viitor nedefinit, la un secol distanță de instaurarea unei Noi Ere. Tabloul geografic nu pare schimbat față de cel actual, real, dar economicul și politicul au evoluat pe coordonate primejdioase, conducând la perspectiva sumbră a deteriorării rasei umane amenințate cu dispariția treptată.
Organizația mondială tentaculară, globalizarea, pericolul științei care desconsideră etica, riscul de a transforma omul într-o ființă care ajunge să trăiască precum un robot, discriminarea prin selecție genetică, restricționarea educației, cataclismul astronomic, influența extraterestră asupra destinului individual și planetar, influență care încalcă nu doar legile evoluției terestre, ci și ale Universului, toate aceste teme sunt puse în discuție în romanul de față. (Antuza Genescu)

„Soluția găsită se numește crimă […] Aţi distrus planeta cu experimente şi războaie nucleare, aţi tăiat pădurile, ne-aţi otrăvit pământul, aerul şi apa, ne-ați intoxicat mâncarea şi câte şi mai câte, iar acum, tot omul sărac trebuie să se limiteze, tot viaţa lui mizerabilă şi a dracului de scurtă trebuie să sufere din cauza constrângerilor? Cărţile tipărite au dispărut complet, iar cele virtuale nu mai sunt puse decât la dispoziţia copiilor superdotaţi, tot mai puțini la număr, de altfel; bibliotecile publice nu mai există, ştiinţa şi tehnologia s-au limitat, pentru omul de rând, la câteva obiecte de uz casnic. Cu toate astea, suntem ghidați de roboți în viața privată, socială şi profesională şi, deși planeta a devenit un loc aproape pustiu, oamenii nu mai pot călători, sub pretextul pericolului la care se expun. Raţii de alimente şi îmbrăcăminte, raţii de curent electric, raţii, raţii, raţii. Peste tot numai raţii.” (N.B. Rossini)

Informații suplimentare

Greutate 0,35 kg
An de publicare

2021

Autor

N.B. Rossini

Dimensiuni

13×20 cm

Editura

MyBestseller

ISBN

978-606-95170-5-5

Număr pagini

308

Tipul cartii

Paperback

Average Rating

5.00

02
( 2 Opinii )
5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 Evaluări pentru acest produs

 1. 02

  by andradal.capota (cumpărător verificat)

  O lucrare exceptionala si de recitit. Cu fiecare lectura, noi conexiuni (poate trecute cu vederea la o prima citire) ies la iveala.
  Indelung documentata, cartea frapeaza prin informatie si curajul de a spune lucrurilor pe nume.

  Misterul nu lipseste nici el si, alaturi de stilul fascinant de a scrie, e cel care te face sa iti tii respiratia.

  Autorul, ca un sarpe, se strecoara fara efort printre randuri, te priveste calm, calculat si ataca !
  N.B. Rossini iti asalteaza simturile si imaginatia, plimbandu-te din lumea pe care o cunosti, in cea pe care vrea sa ti-o arate.

  Elementale de Fantasy, multiple, adauga la deliciul acestei lecturi, tinand cititorul intr-o curiozitate continua.

  Fara indoiala, autorul a creat o carte de aur, o lectura de neratat !

 2. 02

  by Ovidiu Nita

  Super. Felicitari

Nu sunt alte oferte legate de acest produs.

Întrebări generale

Momentan nu sunt întrebări

Meniu

Chat
Chat
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
Momentan, niciun operator nu este disponibil. Te rugăm să încerci mai târziu sau să trimiți un mesaj.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Ai întrebări? Scrie-ne!
:
:
Această conversație s-a încheiat
A fost această conversație utilă? Votează-o.
Good Bad