Războiul artilectelor : cosmişti v. terrani.

39,90 lei

In stock

Războiul artilectelor : cosmişti v. terrani. O controversă amară asupra încercărilor omului de a construi mașini superinteligente, asemănătoare lui Dumnezeu.

Compare
  Chat

„Apelând la argumente științifice solide, Hugo de Garis își imaginează că, spre sfârșitul acestui secol, soarta omenirii va fi pusă în pericol de apariția unor ființe artificiale inteligente (numite de el artilecte), care vor depăși cu mult nivelul uman. Chiar dacă artilectele nu vor arăta așa cum și le imaginează profesorul de Garis – asta rămâne de văzut, multe dintre previziunile sale devenind deja realitate în anii care au trecut de la apariția cărții –, Războiul Artilectelor, parte știință popularizată, parte eseu, parte science fiction (?), este o analiză extrem de incitantă și deloc optimistă a impactului pe care îl poate avea inteligența artificială asupra omenirii..”

Pompilian Tofilescu
Director Autonomous

Războiul Artilectelor „este […] de o importanță capitală […] nu poate și nu trebuie să fie ignorată. Este prea importantă și prea tulburătoare ca să fie respinsă după o analiză sumară. Vă îndemn să o citiți. Apoi să o citiți din nou și să încercați să găsiți greșeli în logica și argumentele lui Hugo, pentru ca noi toți să privim cu încredere spre viitor, către un secol XXI prosper și pașnic”.

Prof. Dr. Kevin Warwick


Hugo de Garis este un om de știință de origine australiană, cercetător și profesor universitar, unul dintre pionierii dezvoltării creierului artificial.
Absolvent de matematică și fizică teoretică, doctor în inteligență și viață artificială, Hugo de Garis a devenit cunoscut în anii ’90 pentru cercetările sale privind utilizarea algoritmilor genetici în dezvoltarea de rețele neuronale artificiale folosind automate celulare tridimensionale în interiorul rețelelor de porți programabile.
A trăit, a predat și a desfășurat activități de cercetare în Marea Britanie, Belgia, Japonia, Statele Unite ale Americii și China. În același timp este, așa cum el însuși recunoaște, „un critic social cu conștiință etică și politică”.
Războiul Artilectelor este produsul acestei conștiințe. S-a retras din activitate și din viața publică în 2018.

Informații suplimentare

Greutate 0,25 kg
An de publicare

2022

Autor

Hugo de Garis

Traducător

Pompilian Tofilescu

Dimensiuni

13×20 cm

Editura

Eagle

ISBN

978-606-8790-27-5

Număr pagini

306

Tipul cartii

Paperback

Fii primul care să scrie o recenzie pentru “Războiul artilectelor : cosmişti v. terrani.”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Opinii

Momentan nu sunt păreri despre acest produs.

Nu sunt alte oferte legate de acest produs.

Întrebări generale

Momentan nu sunt întrebări

Meniu

Chat
Chat
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
Momentan, niciun operator nu este disponibil. Te rugăm să încerci mai târziu sau să trimiți un mesaj.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Ai întrebări? Scrie-ne!
:
:
Această conversație s-a încheiat
A fost această conversație utilă? Votează-o.
Good Bad