Războiul lumilor de H.G. Wells

27,90 lei

Librărie: Editura Eagle

In stock

Poate cel mai cunoscut roman al lui H.G. Wells, Războiul lumilor este un clasic SF, iar versiunea de față este ilustrată cu desenele originale ale lui Henrique Alvim Corrêa, apărute în ediția în limba franceză din 1906, și adaptată și tradusă în limba română contemporană de exegetul și scriitorul Mircea Opriță.
O lectură obligatorie pentru orice fan al genului.

Compare
  Chat

Războiul lumilor are în centrul atenţiei un om de știință care asistă la invazia marțiană, din momentul în care primii cilindri misterioși se prăbușesc la sud de Londra și până în momentul în care invazia marțienilor este anihilată.
Pe măsură ce extratereștrii traversează țara în mașini uriașe cu trei picioare, incinerându-i pe toți în cale cu o rază de căldură și răspândind gaze toxice nocive, pământenii trebuie să se împace cu perspectiva sfârșitului civilizației umane și a începutului dominației marțiene.
Povestea este scrisă ca un raport jurnalistic, iar naratorul descrie în detalii vii apariția terifiantă a ființelor marțiene din cilindru, felul în care acestea distrug spectatorii curioși și apariția mașinilor de război marțiene.
În timp ce londonezii și oamenii din satele din apropiere fug îngroziți și confuzi, naratorul reușește să rămână ascuns într-o clădire abandonată și urmărește consternat cum marțienii încep să preia controlul.

Războiul lumilor a fost publicat pentru prima dată în serial de Pearson’s Magazine în Marea Britanie și de revista Cosmopolitan din SUA în 1897.
Cartea a inspirat filme, drame radiofonice, benzi desenate, animații și seriale de televiziune, adaptări și imitații. Războiul lumilor este considerată o lucrare de referință pentru genul Science Fiction ce a influențat atâtea povestiri despre și cu extratereștri care i-au urmat și este de neegalat în capacitatea sa de a emoționa, la mai mult de un secol de când a fost publicată pentru prima dată.

Informații suplimentare

Greutate 0,35 kg
An de publicare

2019

Autor

H.G. Wells

Dimensiuni

13×20 cm

Editura

Eagle

Format

Paperback

Număr pagini

268

Tipul cartii

Paperback

Fii primul care să scrie o recenzie pentru “Războiul lumilor de H.G. Wells”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Opinii

Momentan nu sunt păreri despre acest produs.

Nu sunt alte oferte legate de acest produs.

Întrebări generale

Momentan nu sunt întrebări

Meniu

Chat
Chat
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
Momentan, niciun operator nu este disponibil. Te rugăm să încerci mai târziu sau să trimiți un mesaj.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Ai întrebări? Scrie-ne!
:
:
Această conversație s-a încheiat
A fost această conversație utilă? Votează-o.
Good Bad