Sublima pâine cu maia – minunea transformării bobului de grâu: de la firul verde până la ieșirea aburindă din cuptor

30,00 lei

Librărie: Ofelia Boaca

In stock

Având în vedere vremurile pandemice, situația financiară și creșterea numărului de bolnavi, cred că oamenii ar avea nevoie de o alternativă mai bună în ce privește sănătatea, alimentația și chiar pâinea cea de toate zilele. Cartea de față prezintă prin text și ilustrații, avantajele pâinii cu maia și procesul pregătirii acesteia, creșterea culturii de maia de la zero și explicații detaliate despre cum funcționează totul.

Compare
  Chat

Cartea cuprinde procesul de pornire a unei maiele de la zero, explicații detaliate privind pașii necesari facerii acestei pâini, secretele reușitei, detalii despre maia, fermentație, ingrediente, precum și câteva rețete concrete cu maia.
Pâinea cu maia este o pâine mai economică, mai gustoasă, sănătoasă și hrănitoare, potrivită pentru aceste vremuri instabile.
Îmi doresc cu ardoare să fi știut mai înainte despre ea.

De fapt, această pâine conține doar apă, făină, sare. Atât de simplă, dar în același timp atât de specială, compelxă și surprinzătoare. Niciodată nu te plictisești de ea!
Din apă și făină se face o maia (o drojdie sălbatică mult mai eficientă), care poate fi menținută și hrănită practic toată viața. Nu vă veți teme că rămâneți fără drojdie pentru pâine.
Îmi amintesc că la începutul pandemiei de Covid, exista o lipsă acută de drojdie de panificație în magazine. Toată lumea o căuta disperată. Mă gândesc la faptul că dacă s-ar repeta situația, pâinea cu maia ar fi cea mai bună soluție, deoarece în producerea ei nu este nevoie de drojdie cumpărată din magazin.
Dacă ați încercat vreodată să faceți pâine cu maia și ați eșuat, trebuie să știți că și eu am pățit la fel la început, astfel încât nu mi-am mai dorit să încerc. Săraca de mine. Dacă aș fi știut eu cât de mult îți răsplătește efortul această pâine minunată, cât de mult te vei bucura, și cât de mult îți va ajuta sănătății… Poate că dacă aș fi avut o astfel de carte la îndemână (și nu doar fragmente de informații pe care trebuie să stai o grămadă să le pui cap la cap ca să înțelegi ceva), atunci poate că aș fi avut o imagine de ansamblu încă de la început, care să mă motiveze mai mult. Eu vă spun: merită cu vârf și îndesat. Dumnezeu fie lăudat!

Atât timp cât nu sunt la închisoare sau în deșert, pentru nimic în lume nu m-aș întoarce la pâinea cu drojdie comercială! Dacă aș fi rătăcită prin munți fără maia la mine, poate că atunci mi-aș face niște turte fără drojdie sau ceva, dar atunci când găsești ceva mai bun și sănătos și ai și posiblitatea să te bucuri de el, de ce să n-o faci? Dumnezeu, Stăpânul Universului, ne-a pus la dispoziție atâtea bucurii, obiceiuri, posibilități și metode pentru a trăi o viață din belșug pentru onoarea Lui, încât nu putem să ne dezvinovățim. Depinde de noi să le discernem din masa de contrafaceri.

Pâinea cu maia este una dintre posibilitățile de care vorbeam mai sus.
Mi-aș fi dorit să existe în România o carte cât mai completă, detaliată și clară despre această pâine, dar din păcate nu am găsit deocamdată. De aceea am hotărât să depun un efort pentru a face eu însumi o astfel de carte, venind în sprijinul celor pasionați de această minunată pâine.

Îi mulțumesc Stăpânului pentru onoarea de a-mi da ocazia să-i ajut pe alții cu această carte și nu numai. La fel cum El m-a ajutat pe mine, și eu am datoria de a proceda la fel cu alții. Mă închin înaintea Lui cu reverență! Slăvit fie Numele Lui pe întreg Pământul!

Informații suplimentare

Greutate 0,25 kg
An de publicare

2022

Autor

Ofelia Boacă

Dimensiuni

14,5×20,5

Editura

MyBestseller

Format

Paperback

ISBN

978-606-9749-44-9

Număr pagini

192

Tipul cartii

Paperback

Fii primul care să scrie o recenzie pentru “Sublima pâine cu maia – minunea transformării bobului de grâu: de la firul verde până la ieșirea aburindă din cuptor”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Opinii

Momentan nu sunt păreri despre acest produs.

Nu sunt alte oferte legate de acest produs.

Întrebări generale

Momentan nu sunt întrebări

Meniu

Chat
Chat
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
Momentan, niciun operator nu este disponibil. Te rugăm să încerci mai târziu sau să trimiți un mesaj.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Ai întrebări? Scrie-ne!
:
:
Această conversație s-a încheiat
A fost această conversație utilă? Votează-o.
Good Bad