Sunt versul rătăcit

30,90 lei

Librărie: Mircea TRIFU

In stock

Titlu în curs de apariție la MyBestseller.ro

Volumul de versuri Sunt versul rătăcit este publicat în 2014 la Chișinău și include peste 100 de poezii, în care tema principală este iubirea. Poeziile sunt scrise în vers clasic, singurul care poate să prezinte frumusețea celui mai nobil sentiment.

Compare
  Chat
COD: 9789975515580 Categorii: , , Etichete: ,

„Poezia este un mod de viață, o cale prin care Ziditorul destăinuie creației Lui o parte a divinității Sale. Nicăieri, niciunde, iubirea, durerea, bucuria, tristețea (…) nu au avut un aliat mai bun decât în poezie. Poezia este puternic lipită de inima mea. Respir prin ea, simt prin ea, trăiesc prin ea. Pe lângă Viață, consider Poezia un al doilea mare dar făcut oamenilor. Îl port cu sfințenie și smerenie, dăruindu-l la rândul meu mai departe celor care vor să își adape sufletul și mintea din acest izvor de cuvinte numit Poezie.”

Mircea Trifu

Informații suplimentare

Greutate 0,25 kg
An de publicare

2014

Autor

Mircea Trifu

Dimensiuni

14,5×20,5 cm

Număr pagini

152

Average Rating

5.00

06
( 10 Opinii )
5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 Evaluări pentru acest produs

 1. 06

  by Felicia Stamatin

  Dacă mi-a fost dat vreodată să privesc poezia cu alți ochi, asta se datorează versului trifian, un vers nu tocmai ușor de pătruns dar cu o trăire interioară intensă, cu o imagine vastă și în același timp originală, cu o amprentă puternică și cu impact. O carte pe care o citesc ori de câte ori imi este dor de Poezie!

 2. by stela.harsan (cumpărător verificat)

  Mircea Trifu…este versul ratacit! Ratacit si nu…cuprinzator in continut si vers profund! Iubesc acest vers”regasit”, chiar daca e trist, cand simt ca vine, dintr-un suflet,..”cald”!

 3. 06

  by Aurora Popescu

  Și în acest volum, poezia lui Mircea Trifu amprentează peisajul literaturii române cu un lirism de o dulceață și delicatețe unice.
  Forța metaforelor sale este copleșitoare, imaginile create ne teleportează într-o altă dimensiune a cuvântului, care creează un univers luxuriant și magic al iubirii. Un univers în care poetul ne face bucuria și onoarea de a fi oaspeți binecuvântați ai sufletului său!

 4. 06

  by Diana Neamțu

  “Sunt versul rătăcit “- un titlu definitoriu pentru o demonstrație magistrală a locului pe care poezia clasică ar trebui să îl dețină în literatura contemporană. Doar poezia înzestrată cu rimă, măsură și ritm e oglindă fidelă pentru cel mai frumos sentiment din câte există: IUBIREA.Poetul e una cu versul său ce rătăcește nestingheriț prin inima cititorilor săi. Libertatea ii este dăruită prin armonia creată între trăire și cuvânt, niciodată furată de frământări ale unor vremuri în care valorile sunt puse sub semnul întrebării.

 5. 06

  by Lucia

  Sentimentul dominant din carte este Dragostea, fie ea erotica sau platonica, inspirata de o femeie sau din Mama. Un lucru de asemenea de remarcat este formelor folosite, Metafore profunde, ce sunt strumentul din Poetul pentru transmise mesajul. Orice Versul este un ritm care aduce intr-Inima din Poetul. Cum este indicat de numele cartei Sunt Versul Ratacit, ce Poetul a rescoperit in Inima si a ales sa ni le dea intr-o Carte pentru a le citi intr-o singura respiratie. In absolut toate Poezile este de apreciat devotamentul Poetului fata de Cuvant, fata de Poezie si fata de tot ceea ce poate conduce la creatia poetica.

 6. by Georgeta

  Creațiile lui Mircea Trifu sunt o încântare pentru suflet. De cele mai multe ori,cuvintele cititorului sunt in plus, însă trăirile sunt înălțătoare. Domnul Trifu mânuiește cu atâta măiestrie metafora, promovând valori morale și sentimente pe care omul modern le- a cam uitat! Mulțumesc domnule pentru clipele minunate oferite de poezia ta!

 7. 06

  by Mihaela Ivănescu

  Citesc în mod constant poemele lui Mircea Trifu.
  “Sunt versul rătăcit”, este unul dintre volumele care mi s-au lipit de suflet.
  Felicitări maxime,poetului !

 8. by Vlad Ana- Mirela

  Da, nicaieri, niciunde, iubirea, durerea, bucuria, tristetea (…) nu au avut un aliat mai bun decat in poezie.
  Ador poeziile d – voastra.

 9. by Maria Stanescu

  Orice iubitor de poezie citind creațiile literare ale lui Mircea Trifu, va fii plăcut surprins.
  Mircea Trifu este un voluptuos menestrel, cântând iubirea și femeia: iubita, mama, zeea.
  Trezește în cititor emoții neașteptate, mai ales admirație pentru curajul si elanul exuberant care îl animă pe poet și îl face sa iintre alături de acesta, într-un univers al mirajelor.
  Limbajul său este melodios, luxurios..
  Versurile sale sunt un caleidoscop de imagini insolite, frapante..îmbinari de cuvinte intr-un mod neasteptat, dând un sens profund, strălucitor și provocator sntimentelor.
  Savurându-i metaforele inedite, este ca și cum ai avea in palmele deschise, pietre pretioase care se rostogolesc cu susur cristalin.
  Poemele lui Mircea Trifu sunt un curcubeu de simțuri: de iubire, de răzvrătire, de dor, de vinovație, de dăruire, de scarificiu.
  Poetul este uneori asemeni lui Don Quijote, un luptător cu propriile sale îndoieli, slabiciuni, dar neobosit in a cere și da iubire..
  Versurile sale oscilează trecând fluid peste linia subțire dintre teamă si cutezanță, umbră și lumină..
  In versurile sale cântă îngerii a iertare și urlă a foame de dreptate, lupii.

 10. 06

  by Luminița Goga Mărieș

  Felicitari poetului! Profunzimea versurilor lui este rar întâlnită la alți poeți.
  Iubirea este minunat redată în rime
  Mă bucur de fiecare dată cînd îi citesc minunatele versuri!

Nu sunt alte oferte legate de acest produs.

Întrebări generale

Momentan nu sunt întrebări

Meniu

Chat
Chat
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
Momentan, niciun operator nu este disponibil. Te rugăm să încerci mai târziu sau să trimiți un mesaj.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Ai întrebări? Scrie-ne!
:
:
Această conversație s-a încheiat
A fost această conversație utilă? Votează-o.
Good Bad