Te spun lu’ mama… Lasă

30,90 lei

Librărie: Mircea TRIFU

In stock

Nu poți străbate niciun grăunte de nisip, dacă de cealaltă parte nu te așteptă nimeni…

Compare
  Chat
COD: 9786065629103 Categorii: , , , Etichete: ,

„Mircea Trifu închină poezia sa dramei dezrădăcinării, transformând-o în doine pentru a-și exprima sentimentul de dor, de jale, de dragoste sau chiar de revoltă împotriva acestei neapartenențe.

Toate cele 64 de poezii (sau aproape toate ) transpiră dragostea autorului pentru Cuvânt. Găsim în paginile cărții numeroase balade: creații epice în versuri, cu subiecte diverse, în care predomină eroicul (dacul), fantasticul (lupul, lupa), legendarul (Salomeea, Orfeu, Hera,Ana), misticul/divinul (Dumnezeu, îngeri).
Simbolismul operei lui Mircea Trifu lasă loc unei libere interpretări.”

Lăcrămioara Maricica Niță

Informații suplimentare

Greutate 0,25 kg
An de publicare

2020

Autor

Mircea Trifu

Dimensiuni

14,5×20,5 cm

Editura

Aius

Număr pagini

124

Average Rating

4.50

04
( 6 Opinii )
5 Star
50%
4 Star
50%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 Evaluări pentru acest produs

 1. 04

  by Damian Felicia (cumpărător verificat)

  Una dintre cele mai frumoase cărți de poezie care mi-au fost date sa le citesc din rândurile poeților contemporani. Nu numai ca are o poezie extraordinar de frunoasa și bogata, dar este și realizata foarte bine din punct de vedere editorial. O carte pe care o recomand tuturor iubitorilor de poezie și nu numai.

 2. by stela.harsan (cumpărător verificat)

  Poetul, e cel ce cuprinde infinitul cu vers rostit, impletit cu o grafica aparte…”Te-nalti scancind ca un copil, ce n-as mai vrea sa plece, Pan’la fereastra unde plangi”Te spun lu’ mama ,lasa”!

 3. 04

  by Aurora Popescu

  Fie ca sunt poeme de dragoste absurdă cântată cu un urlet străvechi și resemnat la lumina lunii, de pribegie și înstrăinare sau dor de mâinile măicuței bătrâne, poeme care plâng risipirea în așteptarea unui timp al împlinirii într-o iubire nepămâteană, cu o “lupă” “IISUSĂ” devenită chiar și în vis “mireasă” în acutul acestui timp fragil petrecut pe pământ, această poezie pătrunde adânc și ireversibil în sufletul cititorilor.

 4. 04

  by Diana Neamțu

  Un volum de versuri remarcabil prin creațiile poetice pe care le include! Fiecare dintre poezii se distinge prin măiestria construcției metaforei, care deschide porțile spre zestrea cea mai de preț a sufletului omenesc: IUBIREA..Ei îi sunt asociate tristețea, deznădejdea , bucuria, , nostalgia.Indiferent de ce fel de iubire vorbesc, versurile surprind de fiecare data prin capacitatea lor de a genera imagini uimitoare. ” Te spun lu mama, lasă e un volum de POEZIE ADEVĂRATĂ!

 5. by Simona T.

  Poezia lui Mircea Trifu are un anumit magnetism, este vie, adâncă și răscolitoare prin profunzimea sentimentelor care o străbat. Duioșia aducerilor aminte se împletește armonios cu maturitatea omului șlefuit de evenimente, poezia fiind un întreg în care metafora devine un zbor de trăiri autentice, unice, dar în același timp ancorate în universalitate.

 6. 04

  by Luminița Goga Maries

  Și-a iubit mult mama, căreia i-a dedicat minunate versuri. Îi apreciez minunatele poezii
  care ajung la inima cititorului. Felicitări!

Nu sunt alte oferte legate de acest produs.

Întrebări generale

Momentan nu sunt întrebări

Meniu

Chat
Chat
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
Momentan, niciun operator nu este disponibil. Te rugăm să încerci mai târziu sau să trimiți un mesaj.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Ai întrebări? Scrie-ne!
:
:
Această conversație s-a încheiat
A fost această conversație utilă? Votează-o.
Good Bad