Vegetal

24,90 lei

In stock

O apocalipsă a verdelui, mereu surprinzător de frumoasă în tragismul ei, şi astfel unică în literatura română de gen.

Ediție revizuită.

 

Compare
  Chat

„Este o apocalipsă a verdelui, mereu surprinzător de frumoasă în tragismul ei, şi astfel unică, îndrăznesc să spun, în literatura română de gen. Fantasticul şi ştiinţifico-fantasticul îşi găsesc locul în această apocalipsă prin folosirea cu parcimonie de către autori a visului sau halucinaţiei, pe de o parte, a unei forme de telepatie şi a mutaţiei genetice, pe de altă parte. Ce şi când este folosit oricare cititor poate decide pentru sine, eu spun că este mai bine să se continue lectura în ritm susţinut;Vegetal este şi o provocare poetică, nu numai ficţională.”

Cătălin Badea Gheracostea

„Mai trăise odată asemenea spaimă, când porumbii izbiseră pe neașteptate, cu o sălbăticie nemaiîntâlnită până atunci. Se petrecuse în marginea dinspre luncă, la vreun kilometru de casa lor, aproape de vechiul canton cefere. Două case fuseseră pierdute, murise și-un om, un bătrân de care zicea lumea că pe vremuri dregea biciclete. Îl înghițiseră. Spuneau oamenii că-i auziseră zbieretele un sfert de ceas. Apoi liniște. Și, de parcă nu s-ar fi petrecut nimic, lanul se liniștise îndată. Era mai mic pe vremea aceea și aflase că porumbul poate să omoare de-adevăratelea. Pe negândite.”

Vegetal, Dănuț Ungureanu și Marian Truță

„Țelul autorului nu trebuie să se limiteze la injecția cu adrenalină, ci să vizeze omenescul, prietenia, dragostea, ce pot deveni ele în alte lumi şi alte timpuri, lucruri minunate, ori îngrozitoare. Cred că povestea de față e una din acelea care dau o șansă miraculosului din noi. Când simţi nevoia să spui ceva, nu poţi să te întrebi mereu dacă „se cere”. Ce fel de om vrei să fii, de fapt? Tu însuți, din când în când, sau „ce se cere”, în permanență?”

Dănuț Ungureanu

„Mare parte din vacanțele copilăriei mi le-am petrecut la țară, într-un sat din lunca Argeșului, lângă un deal cotropit de vii și de livezi de pruni și străjuit la poale de lanuri de porumb la fel de verzi și de sălbatice precum o junglă atotstăpânitoare și definitivă.
Așadar, într-un fel, a fost inevitabil ca povestea din Vegetal să nu mă ajungă din urmă.”

Marian Truță

Informații suplimentare

Greutate 0,35 kg
An de publicare

2021

Dimensiuni

13×20 cm

Editura

MyBestseller

Format

Paperback

Număr pagini

200

Tipul cartii

Paperback

Fii primul care să scrie o recenzie pentru “Vegetal”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Opinii

Momentan nu sunt păreri despre acest produs.

Nu sunt alte oferte legate de acest produs.

Întrebări generale

Momentan nu sunt întrebări

Meniu

Chat
Chat
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
Momentan, niciun operator nu este disponibil. Te rugăm să încerci mai târziu sau să trimiți un mesaj.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Ai întrebări? Scrie-ne!
:
:
Această conversație s-a încheiat
A fost această conversație utilă? Votează-o.
Good Bad