Vino alături de autorii independenți și editurile indie în primul marketplace din România dedicat exclusiv cărților.

DE CE SĂ VINZI PRIN MYBESTSELLER

Este prima librărie online românească unde vinzi cartea sau cărțile tale fără să ai grija stocului, ambalării sau expedierii comenzilor.

Risc ZERO

Poți testa canalul nostru de vânzare fără ca
să plătești ceva. Te înscrii, încarci cartea, configurezi informațiile
și stabilești prețul final. Poți închide oricând contul.

 

Confortul MyBestseller

Nu trebuie să faci nimic după ce ai încărcat cartea în sistem.
Producem, vindem și livrăm cărțile tale către cititori la prețul pe care-l stabilești, dar și către distribuitorii tăi externi, la preț de tipar.
Îți virăm câștigul direct în cont.

 

Mai multe beneficii

Dacă vinzi o carte premium (redactată, corectată și realizată profesional), poți alege abonamentul pentru distribuție extinsă.
Beneficiezi de reduceri la serviciile editoriale ale Editurii Virtuale.

 

 

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Începe să vinzi online prin MyBestseller.ro în 4 pași simpli

1

Creează-ți un cont de furnizor

 • Completează gratuit formularul de înregistrare și așteaptă confirmarea pe e-mail
Aici găsești o privire de ansamblu asupra întregului proces
2

Personalizează-ți librăria

 • Pe MyBestseller dispui de spațiul tău personalizabil. Completează toate informațiile necesare, alege un logo și un banner și configurează librăria personală.
3

Încarcă în sistem cartea ta/cărțile tale

 • Completează toate informațiile despre cartea ta și calculează prețul de vânzare.
 • În secțiunea Ghid de utilizare găsești explicațiile necesare pentru a duce la bun sfârșit și cu succes acest proces.
Vrei mai multe informații despre cum să-ți realizezi cartea? Vizitează și secțiunea noastră de ajutor pentru autorii independenți
4

Primești royalties-urile cuvenite direct în cont

 • Stabilești prețul de vânzare și alegi momentul când vrei să fii plătit și primești banii direct în cont.
 • Ai la dispoziție o serie de rapoarte și acces live la statisticile personale.

Dacă ai nelămuriri cu privire la modalitatea de înscriere, contactează-ne prin e-mail și un consultant MyBestseller îți va răspunde în cel mai scurt timp.

CEL MAI SIMPLU MOD DE A-ȚI VINDE CARTEA

Confortabil, transparent și sigur.

Nu costă nimic să listezi până la 30 de cărți pe lună și plătești un procent echitabil din ceea ce câștigi, doar atunci când acestea se vând.
25%
comision vânzări
0 lei
taxă de listare
5 lei
comision bancar retrageri
10%
comision dropshipping

Ce primești pentru comisioanele pe care le plătești:

 • O comunitate activă de cititori, care de-abia așteaptă să citească noutățile MyBestseller.
 • serviciul de tipărire la comandă, adică doar atunci când cărțile sunt cumpărate. Nu ai nevoie de stoc, iar cărțile sunt permanent disponibile.
 • Procesarea comenzilor, ambalare și livrare.
 • Expediere către clienți cu cel mai avantajos curier rapid.
 • Protecția vânzărilor și a încasărilor prin cel mai activ și sigur procesator de carduri, Mobilpay.
 • Procesarea retururilor.
 • Suport clienți disponibil permanent pentru produsele tale.
Netopia Payments
Toate plățile sunt procesate prin MobilPay, o platformă externă sigură de plăți cu cardul. Sumele câștigate vor fi transferate prin transfer bancar direct în contul pus la dispoziție.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Mai jos găsești câteva dintre întrebările frecvente și răspunsurile la ele

Cum se aplică taxele și comisioanele în MyBestseller.ro?

Te poți înscrie gratuit în MyBestseller.ro. Nu există taxă de înscriere sau taxe de listare. Comisioanele de procesare a cardurilor prin MobilPay pentru plățile cu cardul intră în comisionul de vânzare standard al librăriei.

Există trei comisioane principale: comisionul de vânzare de 25% (include comisioanele de procesare a plăților de la cumpărători), comisionul de 10% pentru serviciile de dropshipping (include prelucrare documente de plată și livrare, manipulare, ambalare și prelucrare coletărie – doar în cazul în care vinzi produse fizice) și o taxă fixă de 5 lei pentru fiecare retragere a royalties-urilor din contul MyBestseller.

Sunt în pregătire mai multe tipuri de abonamente pentru servicii suplimentare, cum ar fi: livrare către distribuitori, livrarea depozitului legal, promovare pe pagina principală. Acestea sunt opționale și se vor putea achiziționa separat.

De ce anume am nevoie pentru a începe să vând?

Pentru a configura librăria personală la MyBestseller.ro trebuie să creezi un cont de furnizor. Confirmarea contului se face în 24-48 de ore. Alege dacă ești autor (inclusiv traducător sau deținător al drepturilor de autor), alege un nume specific (numele de autor, numele editurii sau pseudonimul), adaugă cărțile tale și stabilește prețul.
Pentru ca produsele tale să intre la vânzare, este nevoie să încarci în contul securizat fișierele de tipar. Fișierele de tipar vor fi confirmate de către un operator MyBestseller. În cazul în care acestea nu sunt realizate corect, ți se vor oferi sfaturi despre ce anume trebuie să faci pentru a le corecta. Dacă nu ai ISBN pentru cartea ta, aplică în contul personal pentru un ISBN gratuit.
Asigură-te că formatul tău se încadrează în formatele standard A5 (Lățime maximă 145 mm, înălțime maximă 205 mm), B5 (Lățime maximă 176 mm, înălțime maximă 250 mm), A4 (Lățime maximă 207 mm, înălțime maximă 271 mm)

 

IMPORTANT: Dacă cartea ta NU este corectată și redactată corespunzător, atunci nu vei putea alege serviciul de distribuție extinsă, iar cartea va putea fi vândută doar prin intermediul platformei MyBestseller.ro. Fiecare produs de acest tip va avea o informare specifică vizibilă cititorilor, prin care li se atrage atenția că redactarea și corectura aparțin autorului. Vânzarea cărților pe MyBestseller.ro nu sunt condiționate de servicii editoriale realizate cu o anumită entitate.

 

Pentru servicii editoriale complete, vizitează www.edituravirtuala.ro.

Cum sunt plătit?

Plățile către contul bancar adăugat sunt făcute implicit prin transfer bancar sau prin alte metode, dacă sunt disponibile și ai ales altfel. Suma minimă care poate fi retrasă este de 100 lei. Comisionul de transfer este de 5 lei.
Dacă ai completat declarația fiscală (prin care dovedești că ai și alte venituri unde plătești taxe), din suma de plată va fi reținută doar taxa de 10%, care va fi plătită în numele tău către ANAF. Dacă ai un PFA sau o firmă, sumele datorate vor fi plătite integral.

Am nevoie de un card pentru a crea cont de furnizor?

Nu. Pentru a crea un cont în MyBestseller.ro nu ai nevoie de niciun card de debit sau credit. Dar pentru a deveni furnizor verificat și pentru a beneficia de facilități suplimentare, va trebui să ne furnizezi o serie de informații specifice.

Cum se fac vânzările în MyBestseller.ro?

MyBestseller.ro este prima platformă din România care furnizează serviciul de tipărire la comandă (Print on Demand) și Dropshipping pentru autori și edituri.
Dacă ai scris o carte și dorești să o vinzi, MyBestseller.ro este exact ceea ce ai nevoie. Dacă reprezinți o editură și dorești ca titlurile tale să fie prezente pe un canal de vânzare special, fără cheltuieli pentru stocuri și spații de depozitare, ai ajuns exact unde trebuie.
Asta deoarece MyBestseller.ro tipărește, ambalează și expediază toate comenzile venite de la cititori în timp real, fără ca tu să ai nicio grijă.

Mai ai întrebări? Îți stăm la dispoziție pentru orice lămuriri.

Este vremea să profiți de cartea ta.

Meniu