Distribuție extinsă

Ce este Distribuția extinsă? #

Distribuția extinsă îți oferă oportunitatea de a accesa o audiență mai largă printr-o serie de canale suplimentare cu care suntem parteneri: librării online și offline, biblioteci și distribuitori din România. Este o opțiune suplimentară pe care trebuie să o alegi în mod expres, deoarece condițiile de plată a redevențelor sunt diferite.

Indiferent dacă alegeți sau nu Distribuție extinsă, acest lucru nu afectează vânzarea cărții tale prin canalele distribuției standard.

Cum funcționează? #

Cele mai multe librării cumpără cărțile prin intermediul distribuitorilor. Dacă titlurile tale nu sunt listate către distribuitori, unele librării nu le vor putea cumpăra, chiar dacă un client le cere în mod specific. Prin Distribuția extinsă, cartea ta va fi disponibilă pentru comandă (acest lucru nu garantează faptul că această carte va fi și comandată) prin următoarele canale:

Librării online și offline.
Bibloteci și Instituții academice.
Distribuitori și retaileri certificați pentru canalul special Distribuție MyBestseller. #

MyBestseller își îmbunătățește permanent oportunitățile de distribuție pentru membrii săi. Din timp în timp, am putea adăuga sau elimina unele canale din rețeaua de distribuție extinsă.

Piața românească de carte are foarte multe probleme, în special în ce privește distribuția și retailerii offline. Aceștia forțează comenzile cu plata la vânzare a cărților, ceea ce înseamnă că le comandă, dar nu plătesc pentru acestea decât atunci când le vând, neasumându-și nicio răspundere. De cele mai multe ori, retailerii nu plătesc sau plătesc cu foarte mare întârziere aceste stocuri, ajungându-se la situații hilare și la blocaje financiare (cazul Diverta, situația curentă de la Cărturești etc). Încercăm să eliminăm practica de plată la vânzare a cărților și să alegem doar distribuitori și retaileri de care suntem siguri că plătesc pe loc în maximum 60 de zile de la comandă.

Care sunt condițiile de eligibilitate pentru distribuția extinsă? #

Pentru a maximiza oportunitățile, te rugăm să consultați următoarele cerințe pentru distribuția extinsă. Această listă include și cerințele pentru Distribuția Standard.

DISTRIBUȚIE STANDARD #
  1. MyBestseller – cartea are ISBN de autor, alocat de Editura MyBestseller sau de orice altă editură (în acest caz, tu deții dreptul de distribuție pe titlul respectiv – sunt acele titluri pentru care NU aveți contract exclusiv de editare cu editura de la care ați primit ISBN și pentru care, de regulă, ați plătit producția), iar titlul nu este inclus în distribuție de către o altă entitate (editură sau distribuitor).  Sunt valabile titlurile care au format standard sau personalizat.
DISTRIBUȚIE EXTINSĂ #
  1. Pentru titlurile care au ISBN de editură, avem nevoie de o înștiințare scrisă că editura respectivă nu distribuie cartea și/sau este de acord cu distribuția prin tine, ca autor (deții dreptul de distribuție pe titlul respectiv – sunt acele titluri pentru care NU ai contract exclusiv de editare cu editura de la care ai primit ISBN), iar titlul nu este inclus în distribuție de către o altă entitate (retailer, distribuitor). Bineînțeles că editura care a alocat ISBN poate să vândă cartea pe site-ul propriu, dacă le oferi acest drept. Formatul înștiințării poate fi descărcat de aici. Sunt valabile titlurile care au formate standard sau personalizat, cu mențiunea că unele formate atipice pot fi refuzate de anumiți retaileri din motive specifice sau fără motiv.
  2. Libris.ro, Emag.ro și alte librării online – cartea are ISBN de autor sau alocat de Editura MyBestseller. Pentru titlurile care au ISBN alocat de o altă editură, avem nevoie de o înștiințare scrisă că editura respectivă nu distribuie cartea și/sau este de acord cu distribuția prin tine, ca autor (deții dreptul de distribuție pe titlul respectiv – sunt acele titluri pentru care NU ai contract exclusiv de editare cu editura de la care ai primit ISBN), iar titlul nu este inclus în distribuție de către o altă entitate (retailer, distribuitor). Bineînțeles că editura care a alocat ISBN poate să vândă cartea pe site-ul propriu, dacă le oferi acest drept. Sunt valabile titlurile care au formate standard sau personalizat, cu mențiunea că unele formate atipice pot fi refuzate de anumiți retaileri din motive specifice sau fără motiv.
  3. Biblioteci și instituții academice – cartea are ISBN alocat de Editura MyBestseller. Nu contează formatul.

Orice retailer sau altă entitate poate refuza cartea din considerente de conținut, fără să specifice concret motivul/motivele.

Redevențe #

Câștigați redevențe diferite pentru fiecare canal de vânzare/distribuție în parte.

Costul de tipar pentru fiecare exemplar expediat în distribuție extinsă rămâne neschimbat. Cota de dropshipping pentru distribuție este de doar 5%. Informațiile de vânzare și redevențele pot apărea, în cazul distribuției extinse, cu până la 90 de zile întârziere, deoarece unele canale plătesc cu această întârziere.
Află mai multe despre cum calculăm redevențele pe canalele de Distribuție extinsă.

Sincronizare #

Poate dura până la 90 de zile pentru ca titlul tău să înceapă să fie populat în canalele de Distribuție Extinsă pe care le selectați. În plus, modificările oricăror detalii ale cărții dvs., inclusiv prețul de listă, informațiile de vânzare (cum ar fi descrierea cărții dvs.) sau fișierele de tipar pot întârzia cu până la 90 de zile actualizarea în toate canalele de Distribuție Extinsă. Canalele de Distribuție Extinsă nu se actualizează simultan, așa că prețul de listă anterior al cărții dvs., informațiile de vânzare sau fișierele vor persista până când modificarea se va propaga pe aceste canale. Cartea dvs. va fi în continuare disponibilă cu prețul de listă anterior, informațiile de vânzare și informațiile despre fișier până când noile modificări se propagă prin canalele de Distribuție Extinsă.

Powered by BetterDocs