A apărut cartea pe care mulți tehnoredactori cunoscători o așteptau, care vorbește pe larg și explică: culorile, modelele de culoare, spațiul de culoare, profilurile de culoare, spațiul observatorului standard, spațiul de conectare la profil, spațiul de amestecare a transparenței și sistemul de gestionare al culorilor din InDesign.
SPAȚIUL DE LUCRU din InDesign ne pune la dispoziție Panouri, Instrumente și ne lasă să realizăm o mulțime de setări specifice care să ne ușureze ENORM munca de tehnoredactare computerizată. Totuși, ACUM putem pune întrebarea: ȘTIM CU ADEVĂRAT să CONFIGURĂM spațiul de lucru ca să corespundă nevoilor și PREFERINȚELOR noastre? În această carte puteți găsi răspunsul la această întrebare, alături de - MULTE - alte secrete ale meseriei de tehnoredactor.
ACUM, cu această carte, TIPOGRAFIA poate fi la fel de... eternă ca și mediul on-line, PENTRU CĂ această lucrare fixează 26 de reguli de aur care vor face orice produs tipografic accesibil și ușor de citit!
Secretele tehnoredactorului Junior reprezintă ABC-ul oricărui tehnoredactor care se află la început de drum... În această carte se găsesc fixate și detaliate subiecte importante ca: fonturile, codarea de caracter UNICODE, culorile, modelul aditiv de culoare RGB și modelul substractiv de culoare CMYK, elemente de lucru și reguli din tehnoredactarea computerizată, precum și prezentarea noțiunilor de bază pentru învățarea programului Adobe InDesign CC.
Pentru că FONTURILE sunt, de fapt, aplicații care rulează o mulțime de instrucțiuni, trebuie să le cunoaștem foarte bine atunci când lucrăm cu ele, iar suplimentul „Despre FONTURI” dezvăluie o mulțime dintre secretele acestora!
Gestionarea Culorilor este absolut necesară pentru a reproduce culorile într-un mod consecvent de pe stația de lucru locală pe o gamă (cât mai) largă de dispozitive de ieșire (monitoare, tablete, imprimante color, prese de tipar offset ș.a.).
Și în InDesign, ca și în viață (!), vom avea situații, acțiuni și elemente care onorează o anumită IERARHIE, adică se respectă cu
strictețe anumite relații de comandă și subordonare, iar cel care este mai „puternic” (aflat mai sus pe scara ierarhică) îl „bate”, îl suprascrie (override), pe cel mai „slab” (aflat mai jos, ca ordine de prioritate), și astfel, orice comandă pe care o realizăm în programul de tehnoredactare Adobe InDesign CC se supune unei IERARHII stricte, care decide fără echivoc cine este cel mai tare!
Nu mai pornește programul InDesign? Un document InDesign face mereu probleme? Prea mult cod inutil? În acest supliment al cărții „SECRETELE tehnoredactorului Junior” vei găsi unele răspunsuri (pe care le căutai de mult timp) la situații de „extremă urgență”!