79,90 leiPrețul inițial a fost: 79,90 lei.64,90 leiPrețul curent este: 64,90 lei.
La două luni de la căderea stelelor...
Două luni au trecut de când șaizeci și cinci de mii de obiecte extraterestre s-au strâns în jurul Pământului ca un pumn luminos, urlând către cer în timp ce atmosfera le transforma în cenușă. Două luni au trecut de la acel moment de supraveghere scurtă și strălucitoare de către agenți necunoscuți.
Strălucitorul roman de debut al lui Ian Watson a fost una dintre cele mai importante apariții din SF-ul britanic al anilor 1970. Strălucitor din punct de vedere intelectual și captivant, romanul este povestea a trei experimente lingvistice și este animat de o analiză profundă a naturii comunicării.
„Esenţiale pentru literatura lui Mircea Opriţă sunt tocmai iniţiativele prin care şi-a propus să se distanţeze faţă de o literatură a rezistenţelor minime – ignorarea tabuúrilor, interesul pentru problemele grave ale umanităţii, utilizarea unui cod verbal rafinat, trena de cele mai multe ori impredictibilă a acţiunii şi, implicit, miza pe activitatea de lectură intensă a cititorilor.” (Florin Manolescu)
În orașul Civic-Ring, sectorul Raelsi este un paradis de înaltă tehnologie pentru elite. Încă de la naștere, cetățenii Raelsi sunt condiționați să se conformeze regulilor și reglementărilor stricte ale societății lor, folosind tehnologia avansată de condiționare neuronală și Realitatea Virtuală.
Pământul, secătuit și muribund, a fost abandonat de omenire, care s-a risipit în spațiul cosmic. Dar oamenii au luat în exodul lor neliniștile și dilemele speciei. Pus în fața unei neașteptate provocări interioare și urmărit de obsedante temeri, Personajul principal, decide să revină pe Pământul părăsit de oameni, dar pe care viața sălbatică încă își urmează cursul, încercând cu încăpățânare să se adapteze noilor condiții induse de Soarele muribund.
Galaxia a fost cotropită și cucerită aproape în întregime de civilizația Xilecșilor, cu câteva excepții, una dintre ele fiind civilizația umană. Pentru a-i aduce pe toți la un numitor comun al dezvoltării dorite de ei, Xilecșii au înființat Lagărul de Conversie Biologică Fundamentală, unde non-xilecși special selectați sunt ajutați să se transforme în agenți-spion pentru lumile din care fac parte.
IA7 - Antologia Colecției Seniorii Imaginației 2022 conține șapte proze inedite, semnate de autori români pe care îi considerăm reprezentativi, în acest moment, pentru fantastica românească: Lucian-Dragoș Bogdan, Silviu Genescu, Alexandru Lamba, Cristian M. Teodorescu, Daniel Timariu, Dănuț Ungureanu, Cristian Vicol. Un proiect coordonat de Marian Truță.
A Voyage to Capricia, Gulliver's "last" voyage to an "unknown" island. This is not only an exploration of a geographical space, but also a time travel. Capricia synthesizes the technical benefits of the presentday, as well as the moral vices typical to a corrupt society.
Povestirile din Cetatea Morgana... sunt realiste, fantastice, horror, distopice, science-fiction și iar realiste. Și toate la un loc. O serie Twilight pe hârtie, cu toate ingredientele și condimentele. Pentru că, odată scufundat în lumea lor, mintea creează instantaneu atmosfera în cele mai mici detalii, conturează personajele, trăiește momentele. Atât de bune sunt... Marian Truță le creionează și conduce magistral!
Prozele grupate în Sindromul Quijote vin în continuarea firească a seriei de povestiri începute prin Întâlnire cu meduza.
Nu doar cărțile de aventură cavalerească pot deveni scrântitoare de minți, ci chiar și cele de science-fiction.
O incursiune psihologică inedită.