Adaugă un produs (cartea ta) în librărie

Această etapă este necesară după ce ai trimis cartea spre evaluare. Accesează articolul Trimite o carte spre evaluare.

În meniul principal, mergi la Produse > Adaugă valoare nouă

Adaugă produs nou in librarie

Adaugă produs nou in librarie – Pasul 1

În pagina care se deschide va trebui să introduci informațiile solicitate.

Adauga produs nou in librarie

Adauga produs nou in librarie – Pasul 2

I. Varianta simplă

Pentru carte tipărită, alege Produs simplu. Dacă ai și versiunea digitală, alege Produs Variabil (pentru avansați) sau alege să introduci întâi varianta tipărită, apoi repetă operațiunea și alege E-Book/Audio book.

Produs simplu – carte obișnuită, care nu are alternative de cumpărare (de ex.: un singur format, un singur tip de copertă).

Produs variabil – carte care are mai multe variante (de ex. tipărită și digitală, cu/fără autograf)

Completează cât mai multe câmpuri cu informațiile necesare, pentru ca librăria să poată afișa corect cartea ta.

Câmpurile necesare și obligatorii sunt:

Titlu – introdu titlul cu diacritice (până la 250 caractere, de forma Titlu de Autor). Dacă există și subtitlu, scrie-l în continuarea titlului (de forma Titlu – Subtitlu de Autor);

Scurtă descriere a cărții tale (descrierea scurtă apare în descrierea produsului pe MyBestseller și este trimisă în distribuție). Introdu cel puțin 50 de caractere și un maxim de 400 de caractere.

Descriere extinsă – descrierea principală a produsului, care apare în pagina cărții pe MyBestseller.ro și este trimisă în distribuție. Introdu până la 4000 de caractere.

Încarcă o copertă a cărții și – eventual – coperta IV

Alege o categorie disponibilă. Dacă consideri că nicio categorie nu se potrivește cărții tale, scrie-ne și vom crea una pentru tine.

Alege sau creează Autorul

Etichete – Introdu una sau mai multe etichete care se potrivește cărții tale și care va face ca, în funcție de anumite criterii, cartea ta să intre în rezultatele căutărilor. Verifică mai întâi etichetele deja folosite. De ex.: roman de dragoste, ediție princeps, jocuri pentru copii etc. ATENȚIE! Orice abuz de folosire a acestei facilități (de exemplu introducerea unor propoziții sau fraze, introducerea cuvintelor și expresiilor obscene etc.) va duce la neacceptarea produsului, blocarea produselor tale sau chiar la desființarea contului.

Vizibilitate în catalog – lasă opțiunea neschimbată în cazul în care dorești ca produsul să fie vizibil în MyBestseller.ro. Schimbă doar dacă ai motive întemeiate (de ex.: ascuns, dacă există o problemă temporară cu produsul și nu dorești să fie afișat).

Secțiunea INVENTAR

COD se referă la o unitate de stocare, un identificator unic pentru fiecare produs și serviciu distinct care pot fi achiziționate. În cazul cărții, introdu ISBN-ul (fără liniuțele separatoare).

Gestionezi stocul? – Activează gestionarea stocurilor la nivel de produs doar dacă livrezi personal și nu folosești serviciul de tipărire la comandă.

Status stoc – Controlează dacă produsul se afișează sau nu ca fiind în stoc în librărie. Nu este nevoie să modifici dacă folosești serviciile de tipărire la comandă.

Produse vândute individual – Activează această funcție pentru a limita achiziționarea unui singur produs în fiecare comandă. Este cazul cărților digitale sau audio, dar și a unor variante speciale (de exemplu cărți personalizate sau cu autograf). Dacă folosești serviciul de tipărire la comandă, această limitare nu-și are rostul pentru titlurile uzuale.

Secțiunea ATRIBUTE EXISTENTE

Alege informațiile specifice cărții/cărților tale, care vor fi afișate în secțiunea detalii din pagina de produs. Poți adăuga chiar tu un atribut, dacă ai siguranța că atributele existente nu satisfac cerințele tale.

ATENȚIE! Atributele sunt elemente care permit crearea de variații ale produsului. Dacă nu știi exact cum să le folosești, scrie-ne și te vom ajuta să le creezi. Orice abuz de folosire a acestei facilități poate duce la neacceptarea produsului, dezactivarea sau blocarea produselor tale sau chiar la desființarea contului.

II. Varianta produs variabil

Daca una dintre cartile tale are si versiunea digitala și nu dorești introducerea separată, ai la dispoziție funcția de Produs Variabil. Alege atributele care se potrivesc, adăugând valorile specifice produsului tău. Dacă un atribut existent este elementul specific de care ai nevoie ca să creezi o variatie a produsului initial, BIFEAZĂ opțiunea Folosește ca variație.

. De exemplu:

  1. atributul An de publicare ESTE VARIAȚIE – înseamnă că vei pune în vânzare ediții diferite, cu ani de publicare diferiți, iar în librarie clienții vor putea comanda ambele ediții: BIFAȚI OPȚIUNEA Folosește ca variație. Dacă anul nu dorit nu există, adaugă unul folosind opțiunea ADAUGĂ VALOARE NOUĂ

Foloseste atribut existent

Powered by BetterDocs