Ai o nelămurire?

+40 732 398 921 (L-V: 10.00-17.00)
Info comenzi: +40 771 628 892

Meniu Categorii

Ce trebuie să știți despre stabilirea prețului de listă

În România, cărțile au un preț final fix, denumit preț de listă, care este stabilit de regulă de către editură. În cazul publicării independente, autorul este cel care stabilește prețul de listă al cărții.

Când completați formularul pentru a propune o carte la MyBestseller.ro, trebuie să desemnați un preț de listă pentru titlul dvs. Prețul de listă este prețul de vânzare cu amănuntul sugerat și ar trebui să reprezinte prețul complet de vânzare cu amănuntul afișat pe pagina de produs. Acest preț include Taxa pe valoare adăugată de 5%. În România, prețul de listă al unei cărți ar trebui afișat de către toți retailerii la fel. Este o cutumă care nu este respectată doar de câțiva (foarte puțini) retaileri offline de pe piață. Nefiind clar reglementat printr-o lege a cărții, lucrurile pot sta și diferit.

Prețul de vânzare cu amănuntul afișat pe pagina de produs poate fi pur și simplu stabilit de dvs. în funcție de criteriile proprii sau estimat în conformitate cu practicile standard de pe piața cărții din România.

Nu publicăm titluri cu prețuri de listă mai mici decât prețul de tipar plus comisioanele și taxele datorate pentru o anumită vânzare.

Pragul minim de preț al titlului dvs. se poate modifica în funcție de tipul de distribuție pe care îl alegeți. Pragul minim de preț pentru titlul dvs. poate fi mai mare pentru opțiunile care implică comisioane suplimentare, cum ar fi retaileri offline. Dacă setați prețul de listă la pragul minim de preț, nu veți câștiga redevențe.

În funcție de canalele de vânzare pe care le alegeți, comercianții cu amănuntul vor stabili prețul de vânzare al titlurilor către clienții proprii în funcție de promoțiile lor curente și în cadrul rabatului pe care îl primesc. Astfel, dacă rabatul unui comerciant cu amănuntul este de 40%, cartea nu va putea avea un preț stabilit de acesta mai mic de prețul de listă minus acest rabat și nici mai mare decât prețul de listă. În principiu, politica noastră este ca, pentru noutăți, să menținem cel puțin 30 de zile prețul de listă pe toate canalele, astfel încât toți retailerii să aibă șanse egale de vânzare.

Modificările aduse prețului de listă se face instantaneu pe MyBestseller.ro, dar poate dura 30-90 de zile pentru a intra în vigoare în Distribuția extinsă.

 

Powered by BetterDocs